- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rizoto | |
---|---|
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
dlouhozrnná rýže pololoupaná Lagris 1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
2 lžíce |
2 lžíce |
450 g |
450 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 120 g |
120 g |
Na posypání | |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Ohřejeme vývar a v druhém hrnci opražíme cibulku do zlatova, přidáme rýži, česnek, tymián a dobře promícháme, přidáme víno a na mírném ohni mícháme, dokud se víno nevyvaří. Přidáme horký vývar a opět mícháme, dokud se nevyvaří. Přidáme citronovou šťávu, rukolu a parmezán a ještě trošku povaříme.
-
Servírujeme s rozmixovaným tofu a celými ořechy.
Makronutrienty
59%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 775 kJ | 2 938 kJ |
Kalorická hodnota | 185 kcal | 702 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21 g
1,17 g |
79,7 g
4,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,1 SVJ | 7,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,47 g
1,92 g |
32,1 g
7,3 g |
Bílkoviny | 6,26 g | 23,8 g |
Sůl | 0,57 g | 2,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů