OŘECHOVO-MRKVOVÝ DORT

Vařím k běhu

Výborný, vláčný, zdravý a výživný dort :) Určitě vyzkoušejte

OŘECHOVO-MRKVOVÝ DORT

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
len, lněné semínko 100 g
voda horká 1 hrnek
mouka pohanková hladká 1 hrnek
hladká mouka pšeničná celozrnná 0,5 hrnku
mrkev 6 kusů
cukr třtinový 0,5 hrnku
ořechy vlašské mleté 50 g
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
dlouhozrnná rýže pololoupaná Lagris 1 hrnek
cukr krystal 2 lžíce
cukr vanilkový 1 kus
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce
marmeláda meruňková, džem 5 lžic
lískové oříšky 20 g

Postup přípravy

  1. Nejprve zalijeme půl hrnku lněného semínka hrnkem horké vody a tyčovým mixerem rozmixujeme. Přidáme hrnek pohankové mouky, půl hrnku celozrnné pšeničné mouky, 6 najemno nastrouhaných středních mrkví, půl hrnku cukru, 50g nasekaných ořechů a dvě lžičky prášku do pečiva. Umícháme husté těsto, v případě potřeby přilejeme trochu vody. Dáme přibližně na 30-40 minut péct.

  2. Mezitím si připravíme hustý rýžový pudink: hrnek rýže uvaříme běžným způsobem doměkka, poté k rýži přidáme 5 lžic horké vody, cukr dle chuti a třeba trošku vanilky (nemusí být) a tyčovým mixerem rozmixujeme, pokud je pudink příliš hustý, přilejeme opatrně vodu. Třetinu pudinku odebereme a vmícháme do něj tři lžíce kakaa.

  3. Upečený korpus podélně rozřízneme a promažeme světlým pudinkem a pár lžícemi oblíbené marmelády (já použila meruňkovou). Kakaovou částí pudinku pomažeme povrch dortu a ozdobíme oříšky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů