OŘECHOVO - MANDLOVÁ BÁBOVKA LC

Mirka Litvanová

Opravdu výborná nízkosacharidová bábovka, k snídani či dezert ke kávě...

OŘECHOVO - MANDLOVÁ BÁBOVKA LC

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
máslo čerstvé 5 lžic
ořechy lískové 60 g
mandle mleté 80 g
mandlová mouka odtučněná 40 g
kypřící prášek do pečiva 1 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 2 lžíce
vanilkový extrakt 1 lžička
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
xylitol 2 lžíce

Postup přípravy

  1. 4 vejce, 5 PL ghee (másla), 4 PL mletých oříšků (mám lískové), 5 PL mletých mandlí, 3 PL odtučněné mandlové mouky, 1 PL PDP, 2 PL 33% smetany, 1 ČL vanilky, 2 PL kakaa, 2 PL sladidla (podle chuti)

  2. Vyšlehat žloutky, sladidlo, rozpuštěné ghee, smetanu a vanilku. Smíchat vše sypké. Smíchat obojí dohromady a nakonec vmichat tuhý sníh.

  3. 3/4 těsta vylít do vymazané formy. Do zbytku přidat kakao a vylít na světlé. Péct na 170 °C. cca 40 min (podle typu truby, kontrola špejlí).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů