OŘECHOVO - MANDLOVÁ BÁBOVKA LC
Opravdu výborná nízkosacharidová bábovka, k snídani či dezert ke kávě...
- 50m
- 16 porcí
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Posvícení
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
máslo čerstvé | 5 lžic |
ořechy lískové | 60 g |
mandle mleté | 80 g |
mandlová mouka odtučněná | 40 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 2 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
xylitol | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
4 vejce, 5 PL ghee (másla), 4 PL mletých oříšků (mám lískové), 5 PL mletých mandlí, 3 PL odtučněné mandlové mouky, 1 PL PDP, 2 PL 33% smetany, 1 ČL vanilky, 2 PL kakaa, 2 PL sladidla (podle chuti)
-
Vyšlehat žloutky, sladidlo, rozpuštěné ghee, smetanu a vanilku. Smíchat vše sypké. Smíchat obojí dohromady a nakonec vmichat tuhý sníh.
-
3/4 těsta vylít do vymazané formy. Do zbytku přidat kakao a vylít na světlé. Péct na 170 °C. cca 40 min (podle typu truby, kontrola špejlí).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů