Opravdu výborná nízkosacharidová bábovka, k snídani či dezert ke kávě...
- 50m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
5 lžic |
5 lžic |
60 g |
60 g |
80 g |
80 g |
lze nahradit kokosovou 40 g |
40 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
4 vejce, 5 PL ghee (másla), 4 PL mletých oříšků (mám lískové), 5 PL mletých mandlí, 3 PL odtučněné mandlové mouky, 1 PL PDP, 2 PL 33% smetany, 1 ČL vanilky, 2 PL kakaa, 2 PL sladidla (podle chuti)
-
Vyšlehat žloutky, sladidlo, rozpuštěné ghee, smetanu a vanilku. Smíchat vše sypké. Smíchat obojí dohromady a nakonec vmichat tuhý sníh.
-
3/4 těsta vylít do vymazané formy. Do zbytku přidat kakao a vylít na světlé. Péct na 170 °C. cca 40 min (podle typu truby, kontrola špejlí).
Makronutrienty
26%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 513 kJ | 437 kJ |
Kalorická hodnota | 362 kcal | 104 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,5 g
1,85 g |
4,47 g
0,536 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,55 SVJ | 0,447 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,9 g
8 g |
8,92 g
2,31 g |
Bílkoviny | 12,6 g | 3,63 g |
Sůl | 0,713 g | 0,206 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů