K uzoufání miluju pařížské rohlíčky, takže při návštěvě cukrárny to pro mě byla vždycky jasná volba. A sama pro sebe jsem si vždycky říkala, že bych si je hrozně moc chtěla upéct doma. Strach z neúspěchu byl ovšem vždycky nějak silnější. Ale dneska jsem se "pochlapila" a tadáááá...
- 2h
- 40 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
5 kusů |
5 kusů |
1 kus |
1 kus |
Krém | |
400 g |
400 g |
zahuštěné kondenzované mléko slazené, karamelizované 240 g |
240 g |
Poleva | |
poleva s příchutí bílé čokolády 200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
V míse vyšleháme důkladně změklé máslo a po částech do něj zašleháme karamelové Salko. Hotový krém dáme do lednice vychladit.
-
Z ořechů, strouhanky, mouky, cukru a vajec uhňácáme těsto a necháme ho 20 minut odpočinout při pokojové teplotě. Poté ho rozdělíme na 40 stejně velkých kousků, lehce naolejovanýma rukama vyválíme cca 10cm dlouhé válečky (necháváme je pěkně vysoké, neuplácávat!!!) a ukládáme je na plech s pečícím papírem (20 kousků na plech), s většími rozestupy, protože rohlíčky se nám v troubě maličko roztečou. Pečeme cca 15 minut na 150 stupňů.
-
Hotové rohlíčky necháme "přilepené" na papíře, pouze celý arch sesuneme na připravený velký tácek, bude se nám na ně lépe stříkat krém.
-
Vršek rohlíčků zdobíme krémem pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Krém by měl být chlazený, aby se moc neroztékal a držel dobře tvar. Nastříkané rohlíčky dáme ještě zachladit a poté máčíme nebo poléváme čokoládovou polevou. Já zvolila bílou čokopolevu od Dr.Oetkera (3 sáčky + cca 50g Omegy).
-
Necháme v chladu rozležet.
Makronutrienty
43%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 191 kJ | 901 kJ |
Kalorická hodnota | 524 kcal | 215 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,6 g
28,8 g |
14,7 g
11,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,56 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
40,5 g
17,9 g |
16,7 g
7,35 g |
Bílkoviny | 6,04 g | 2,49 g |
Sůl | 0,114 g | 0,047 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů