Ořechové řezy se žloutkovou polevou low carb

Zdena

Tyto žloutkové řezy patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Zkusila jsem je v nízkosacharidové verzi a myslím, že se opravdu povedly. Dobrou chuť :)

Ořechové řezy se žloutkovou polevou low carb

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
ořechy vlašské 50 g
mandle mleté 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 4 g
skořice mletá 0,5 lžičky
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
máslo čerstvé 40 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
xylitol, cukr březový 10 g
mléko sušené 20 g
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
rum (originál tuzemský) 0,5 lžíce
xylitol, cukr březový 10 g

Postup přípravy

  1. Těsto - ořechy, mandle, syrovátku a prášek do pečiva smícháme v misce. Změklé máslo ušleháme se sladidlem, přidáme rum, skořici a sypké suroviny, promícháme, vznikne tužší těsto. Do těsta opatrně zamícháme tuhý sníh z bílků. Těsto navrstvíme do vymazané a vysypané formy - síla cca 1,5cm. Forma cca 16X19 cm. Pečeme cca 15min. při 180C.teplotu trouby snížíme na 150 st.C, plech vyndáme z trouby a polijeme žloutkovou polevou, kterou jsme si mezitím připravili. Dáme do trouby ještě cca 20minut dojít při 150st.C. Poleva trochu zaschne.

  2. Žloutková poleva - žloutky, které zbyly z těsta, ušleháme se sladidlem, citronovou šťávu a rumem do husté pěny.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů