Ořechové řezy se žloutkovou polevou low carb
Tyto žloutkové řezy patří mezi oblíbené vánoční cukroví. Zkusila jsem je v nízkosacharidové verzi a myslím, že se opravdu povedly. Dobrou chuť :)
- 45m
- 24 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ořechy vlašské | 50 g |
mandle mleté | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 4 g |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 40 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
xylitol, cukr březový | 10 g |
mléko sušené | 20 g |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
rum (originál tuzemský) | 0,5 lžíce |
xylitol, cukr březový | 10 g |
Postup přípravy
-
Těsto - ořechy, mandle, syrovátku a prášek do pečiva smícháme v misce. Změklé máslo ušleháme se sladidlem, přidáme rum, skořici a sypké suroviny, promícháme, vznikne tužší těsto. Do těsta opatrně zamícháme tuhý sníh z bílků. Těsto navrstvíme do vymazané a vysypané formy - síla cca 1,5cm. Forma cca 16X19 cm. Pečeme cca 15min. při 180C.teplotu trouby snížíme na 150 st.C, plech vyndáme z trouby a polijeme žloutkovou polevou, kterou jsme si mezitím připravili. Dáme do trouby ještě cca 20minut dojít při 150st.C. Poleva trochu zaschne.
-
Žloutková poleva - žloutky, které zbyly z těsta, ušleháme se sladidlem, citronovou šťávu a rumem do husté pěny.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů