Ořechové košíčky s mascarpone

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Ořechové košíčky s mascarpone

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto zpracujte a dejte na 1 hodinu ztuhnout do lednice. Potom kousky těsta naplňte košíčky střední velikosti tak, aby uprostřed zůstal dolík (košíčky nevymazávat). Naplněné formičky dejte na plech, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte. Ještě horké vyklepněte na rovnou podložku a nechte vychladnout.

  2. Šlehačem promíchejte tvaroh a mascarpone. Zvlášť ušlehejte šlehačku se ztužovači a smíchejte s tvarohovou hmotou. Dochuťte cukrem podle chuti. Vše musí mít stejnou teplotu. Pozor na přešlehání.

  3. Do vychladlých košíčků dejte lžičkou malý kopeček marmelády a sáčkem s řezanou trubičkou nastříkejte krém.

  4. Asi 2 lžíce marmelády dejte rozehřát do kastrůlku, přidejte 4 - 5 lžic vody a provařte. Potom propasírujte přes hustý cedník. Vznikne polotekutá marmeláda. Pokud je stále hustá, přidejte ještě trochu vody. Vychladlou marmeládu naberte na lžičku a pocákejte krém na košíčkách. Dozdobte ovocem. Košíčky uchovejte v chladu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte