Ořechová srdíčka se žloutkovou polevou - LC

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Ořechová srdíčka se žloutkovou polevou - LC

Tohle nízkosacharidové (low carb) cukroví mi moc chutná. Ořechy v těstě způsobí, že se rozplývají v ústech a ořechová náplň jejíž základem je marmeláda jim dodají na svěží pikantnosti.

Jedinou nevýhodou je těžší práce s těstem při vykrajovaní. Pokud nejste zruční a hlavně trpěliví, tak ho můžete nahradit těstem na linecké.

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto prohněteme, zabalíme do fólie a dáme do ledničky minimálně na dvě hodiny. Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry a opět dáme na deset minut tuhnou do ledničky. Poté stáhneme jeden papír, pak ho na něj překlopíme a stáhneme druhý. Opatrně vykrajujeme. Stejně se neobejdeme bez podebrání tvarů nožem.

  2. Pečeme na 170°C cca 6min. Z plechu sundáme až vychladlé.

    Pomocí sáčku slepíme náplní, necháme chvíli odležet a máčíme v polevě. Necháme několik hodin zaschnout a můžeme ještě dozdobit.

  3. Suroviny na náplň smícháme, když je moc řídká přijdáme ořechy, když moc hustá rum.

  4. Žloutky s mletým erythritolem intenzivně třeme dokud nemáme pěknou hustou polevu (10min). Přidáme rum a citrónovou šťávu. Přidáváme postupně, aby poleva nebyla moc řídká. Chceme jí mít hustší, aby nestékala.

  5. Poznámka : Nejvíce se na náplň hodí meruňková marmeláda. Bohužel ale meruňky jsem si do mrazáku neschovala. Tak jsem dělala z malin. Je ale nutné je přepasírovat přez sítko, marmeláda musí být hladká.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte