Ořechová srdíčka - bezlepková výborná
Vláčné výborné těsto s povidlovou nádivkou :-), dobře se s ním pracuje.
- 2h
- 30 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná | 250 g |
máslo | 200 g |
cukr moučka | 100 g |
ořechy vlašské mleté | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
povidla švestková | 100 g |
rum (originál tuzemský) | 2 lžíce |
cukr moučka | 2 lžíce |
skořice mletá | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
čokoláda hořká na vaření | 100 g |
máslo | 50 g |
Postup přípravy
-
Ze surovin vypracujeme těsto. Podle potřeby můžeme přidat ořechy či máslo. Necháme v chladu odležet.
-
Vykrajujeme srdíčka, pečeme 200°C/10 minut dorůžova. Druhý den plníme povidlovou nádivkou-je mooooc dobrá, navinulá a jedinečná. Po zatuhnutí dozdobíme čokoládou, polevou, perličkami...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů