Ořechová srdíčka - bezlepková výborná

Oli

Vláčné výborné těsto s povidlovou nádivkou :-), dobře se s ním pracuje.

Ořechová srdíčka - bezlepková výborná

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, libovolná 250 g
máslo 200 g
cukr moučka 100 g
ořechy vlašské mleté 100 g
vajíčka 1 kus
povidla švestková 100 g
rum (originál tuzemský) 2 lžíce
cukr moučka 2 lžíce
skořice mletá 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
čokoláda hořká na vaření 100 g
máslo 50 g

Postup přípravy

  1. Ze surovin vypracujeme těsto. Podle potřeby můžeme přidat ořechy či máslo. Necháme v chladu odležet.

  2. Vykrajujeme srdíčka, pečeme 200°C/10 minut dorůžova. Druhý den plníme povidlovou nádivkou-je mooooc dobrá, navinulá a jedinečná. Po zatuhnutí dozdobíme čokoládou, polevou, perličkami...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů