Ořechová kolečka se slaným karamelem - LC

Lucka

Věřím, že na svátečním stole Vám low carb cukroví zmizí rychlostí blesku a vy se k nim rádi vrátíte nejenom na Vánoce, ale upečete si je i v běžném roce.

Ořechová kolečka se slaným karamelem - LC

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 250 g
len, lněné semínko mleté 60 g
ořechy vlašské mleté 160 g
erythritol, sukrin 40 g
máslo čerstvé 240 g
rum (originál tuzemský) 3 lžíce
máslo čerstvé 160 g
erythritol, sukrin 40 g
smetana ke šlehání, šlehačka 160 ml
sůl 0,5 lžičky
mascarpone 100 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 100 g
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml
ořechy vlašské 15 kusů

Postup přípravy

  1. V míse smícháme pomocí robota nebo rukama všechny suroviny na těsto a těsto zabalíme do potravinářské folie. Těsto necháme v lednici vychladit nejlépe přes noc (nebo nejméně na 2 hodiny).

  2. Z těsta vyválíme plát tlustý cca 3 mm a vykrájíme z něj kolečka. Vykrájená kolečka poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  3. V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme máslo s erytritolem a necháme směs mírně zhnědnout. Do směsi postupně přilíváme smetanu ke šlehání (pozor směs bude hodně bublat). Směs pozvolna vaříme a redukujeme cca 5-10 minut. Nakonec do směsi vmícháme sůl, odstavíme z plotýnky a necháme vychladnout.

  4. V míse vychladlou směs vmícháme do mascarpone a vytvoříme hladký vláčný krém.

  5. V kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání pod bod varu a smetanu vlijeme do misky, kam rozlámeme vysokoprocentní čokoládu. Směs promícháme a vytvoříme hladkou čokoládovou polevu.

  6. Krémem naplníme cukroví, vršek potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme vlašským ořechem nebo krystalky kvalitní soli.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů