Ořechová kolečka se slaným karamelem - LC

Lucka

Ořechová kolečka se slaným karamelem - LC

Věřím, že na svátečním stole Vám low carb cukroví zmizí rychlostí blesku a vy se k nim rádi vrátíte nejenom na Vánoce, ale upečete si je i v běžném roce.

Postup přípravy

  1. V míse smícháme pomocí robota nebo rukama všechny suroviny na těsto a těsto zabalíme do potravinářské folie.

    Těsto necháme v lednici vychladit nejlépe přes noc (nebo nejméně na 2 hodiny).

  2. Z těsta vyválíme plát tlustý cca 3 mm a vykrájíme z něj kolečka.

    Vykrájená kolečka poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 8-10 minut.

    Po upečení necháme vychladnout.

  3. V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme máslo s erytritolem a necháme směs mírně zhnědnout.

    Do směsi postupně přilíváme smetanu ke šlehání (pozor směs bude hodně bublat).

    Směs pozvolna vaříme a redukujeme cca 5-10 minut.

    Nakonec do směsi vmícháme sůl, odstavíme z plotýnky a necháme vychladnout.

  4. V míse vychladlou směs vmícháme do mascarpone a vytvoříme hladký vláčný krém.

  5. V kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání pod bod varu a smetanu vlijeme do misky, kam rozlámeme vysokoprocentní čokoládu.

    Směs promícháme a vytvoříme hladkou čokoládovou polevu.

  6. Krémem naplníme cukroví, vršek potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme vlašským ořechem nebo krystalky kvalitní soli.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte