Věřím, že na svátečním stole Vám low carb cukroví zmizí rychlostí blesku a vy se k nim rádi vrátíte nejenom na Vánoce, ale upečete si je i v běžném roce.
- 2h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
60 g |
60 g |
160 g |
160 g |
40 g |
40 g |
240 g |
240 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
Krém | |
160 g |
160 g |
40 g |
40 g |
160 ml |
160 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
100 g |
100 g |
Poleva | |
100 g |
100 g |
100 ml |
100 ml |
15 kusů |
15 kusů |
Postup přípravy
-
V míse smícháme pomocí robota nebo rukama všechny suroviny na těsto a těsto zabalíme do potravinářské folie.
Těsto necháme v lednici vychladit nejlépe přes noc (nebo nejméně na 2 hodiny).
-
Z těsta vyválíme plát tlustý cca 3 mm a vykrájíme z něj kolečka.
Vykrájená kolečka poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 8-10 minut.
Po upečení necháme vychladnout.
-
V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme máslo s erytritolem a necháme směs mírně zhnědnout.
Do směsi postupně přilíváme smetanu ke šlehání (pozor směs bude hodně bublat).
Směs pozvolna vaříme a redukujeme cca 5-10 minut.
Nakonec do směsi vmícháme sůl, odstavíme z plotýnky a necháme vychladnout.
-
V míse vychladlou směs vmícháme do mascarpone a vytvoříme hladký vláčný krém.
-
V kastrůlku zahřejeme smetanu ke šlehání pod bod varu a smetanu vlijeme do misky, kam rozlámeme vysokoprocentní čokoládu.
Směs promícháme a vytvoříme hladkou čokoládovou polevu.
-
Krémem naplníme cukroví, vršek potřeme čokoládovou polevou a dozdobíme vlašským ořechem nebo krystalky kvalitní soli.
Makronutrienty
17%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 222 kJ | 1 102 kJ |
Kalorická hodnota | 531 kcal | 263 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12 g
3,46 g |
5,96 g
1,72 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,2 SVJ | 0,596 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
52,2 g
22,4 g |
25,9 g
11,1 g |
Bílkoviny | 7,94 g | 3,94 g |
Sůl | 0,268 g | 0,133 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů