Ořechová bábovka se skořicí - LC
Příprava je velmi jednoduchá. Tato low carb bábovka je krásně vláčná, konzistenčně velmi jemná a chuťově výborná. Na své si přijdou zejména ti, kteří nemají rádi suché bábovky. :)
- 55m
- 16 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Posvícení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
ořechy vlašské mleté | 100 g |
mandlová mouka | 80 g |
mouka kokosová | 40 g |
máslo čerstvé | 100 g |
mléko plnotučné | 250 ml |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 60 g |
skořice mletá | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
U tohoto receptu nám vznikne hutné těsto, takže není zapotřebí šlehat vejce do pěny či případně žloutky a bílky zvlášť. Tím se práce zjednodušuje.
-
Rozpuštěné a vychladlé máslo prošleháme se solí a erythritolem. Pak postupně po jednom zašleháme vejce, poté mléko. Nakonec smíchané sypké suroviny. Vznikne nám husté těsto, které přendáme do formy na bábovku. Já používám silikonovou, takže není třeba vymazávat.
-
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 50 minut nebo podle typu trouby. Nejlepší je zkusit špejlí. Po upečení necháme ve formě vychladnout. Před podáváním posypeme mletým erythritolem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů