Příprava je velmi jednoduchá. Tato low carb bábovka je krásně vláčná, konzistenčně velmi jemná a chuťově výborná. Na své si přijdou zejména ti, kteří nemají rádi suché bábovky. :)
- 55m
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
40 g |
40 g |
(rozehřátého a vychladlého) 100 g |
100 g |
250 ml |
250 ml |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 60 g |
60 g |
1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
U tohoto receptu nám vznikne hutné těsto, takže není zapotřebí šlehat vejce do pěny či případně žloutky a bílky zvlášť. Tím se práce zjednodušuje.
-
Rozpuštěné a vychladlé máslo prošleháme se solí a erythritolem. Pak postupně po jednom zašleháme vejce, poté mléko. Nakonec smíchané sypké suroviny.
Vznikne nám husté těsto, které přendáme do formy na bábovku. Já používám silikonovou, takže není třeba vymazávat.
-
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 50 minut nebo podle typu trouby. Nejlepší je zkusit špejlí.
Po upečení necháme ve formě vychladnout. Před podáváním posypeme mletým erythritolem.
Makronutrienty
27%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 285 kJ | 771 kJ |
Kalorická hodnota | 307 kcal | 184 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,3 g
1,21 g |
7,96 g
0,726 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,33 SVJ | 0,796 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25 g
8,45 g |
15 g
5,07 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 6,11 g |
Sůl | 0,459 g | 0,275 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů