Ořechová bábovka s čokoládovými kousky a plátky mandlí
Hořká čokoláda super kontrastuje se sladkostí bábovky, skvělý lowcarb dezert či snídaně. Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 1h:15m
- 16 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Posvícení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka z kešu ořechů | 450 g |
máslo čerstvé | 180 g |
erythritol, sukrin | 100 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
guarová guma | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
vejce slepičí velké, l | 6 kusů |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 150 g |
mandle lupínky | 100 g |
erythritol, sukrin | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Žloutky jsem vyšlehal s erythritolem, přidal rozpuštěné, ale už vychladnuté máslo a promíchal. Vedle jsem si zatím vyšlehal bílky se špetkou soli do sněhu. Všechny suché potraviny dobře smíchal a přidal směs žloutků, másla a sladidla, ručně promíchal a poté po částech pomalu vmíchával sníh, aby směs byla nadýchanější. Těsto úplně neteče, musí se stěrkou přendat do formy na pečení, já mám silikonovou, nemusím předtím vymazávat, jde ven sama.
-
Pekl jsem v rozpálené troubě 55 minut na 180 °C. Po vypnutí jsem ještě nechal bábovku v troubě cca 10 minut při přiotevřených dvířkách, pak nechal chladnout venku na stole. Nakonec jsem ji poprášil erythritolem. Je skvělá, dlouho jsem si nedělal sladké.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů