Ořechová bábovka s čokoládovými kousky a plátky mandlí

Hořká čokoláda super kontrastuje se sladkostí bábovky, skvělý lowcarb dezert či snídaně. Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)

Ořechová bábovka s čokoládovými kousky a plátky mandlí

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
mouka z kešu ořechů 450 g
máslo čerstvé 180 g
erythritol, sukrin 100 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
guarová guma 1 lžička
sůl 1 špetka
vejce slepičí velké, l 6 kusů
čokoláda hořká, 70 - 85% 150 g
mandle lupínky 100 g
erythritol, sukrin 1 lžička

Postup přípravy

  1. Žloutky jsem vyšlehal s erythritolem, přidal rozpuštěné, ale už vychladnuté máslo a promíchal. Vedle jsem si zatím vyšlehal bílky se špetkou soli do sněhu. Všechny suché potraviny dobře smíchal a přidal směs žloutků, másla a sladidla, ručně promíchal a poté po částech pomalu vmíchával sníh, aby směs byla nadýchanější. Těsto úplně neteče, musí se stěrkou přendat do formy na pečení, já mám silikonovou, nemusím předtím vymazávat, jde ven sama.

  2. Pekl jsem v rozpálené troubě 55 minut na 180 °C. Po vypnutí jsem ještě nechal bábovku v troubě cca 10 minut při přiotevřených dvířkách, pak nechal chladnout venku na stole. Nakonec jsem ji poprášil erythritolem. Je skvělá, dlouho jsem si nedělal sladké.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů