Hořká čokoláda super kontrastuje se sladkostí bábovky, skvělý lowcarb dezert či snídaně.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 1h:15m
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
450 g |
450 g |
180 g |
180 g |
100 g |
100 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
6 kusů |
6 kusů |
150 g zlomků 77% čokolády 150 g |
150 g |
100 g |
100 g |
práškového erythritolu na posyp 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Žloutky jsem vyšlehal s erythritolem, přidal rozpuštěné, ale už vychladnuté máslo a promíchal. Vedle jsem si zatím vyšlehal bílky se špetkou soli do sněhu. Všechny suché potraviny dobře smíchal a přidal směs žloutků, másla a sladidla, ručně promíchal a poté po částech pomalu vmíchával sníh, aby směs byla nadýchanější. Těsto úplně neteče, musí se stěrkou přendat do formy na pečení, já mám silikonovou, nemusím předtím vymazávat, jde ven sama.
-
Pekl jsem v rozpálené troubě 55 minut na 180 °C. Po vypnutí jsem ještě nechal bábovku v troubě cca 10 minut při přiotevřených dvířkách, pak nechal chladnout venku na stole. Nakonec jsem ji poprášil erythritolem. Je skvělá, dlouho jsem si nedělal sladké.
Makronutrienty
27%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 819 kJ | 1 040 kJ |
Kalorická hodnota | 435 kcal | 249 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,7 g
4,71 g |
10,1 g
2,69 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,77 SVJ | 1,01 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
37,2 g
13,9 g |
21,3 g
7,97 g |
Bílkoviny | 11,6 g | 6,66 g |
Sůl | 0,24 g | 0,137 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů