Výborný lowcarb dezert, plný ořechů a smetany.
Děkujeme Ivě Bučkové za recept :)
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
4 kusy |
4 kusy |
200 g |
200 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
80 g |
80 g |
Navrch | |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Smíchat ořechy, prdopeč a sladidlo. Zamíchat vejce (celá) ve smetaně a přidat k suchýmu. Vše promícháme, nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 160 C° asi 1 hod.
-
Schladlou bábovku jsem polila čokoládou (není nutné).
Makronutrienty
21%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 603 kJ | 865 kJ |
Kalorická hodnota | 383 kcal | 207 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
3,2 g |
6,39 g
1,73 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 0,639 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
35,2 g
9,63 g |
19 g
5,2 g |
Bílkoviny | 9,68 g | 5,23 g |
Sůl | 0,316 g | 0,171 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů