Oranžová zeleninová kaše

Kateřina Gallinová

Oranžová zeleninová kaše

Přílohovou kaši je možné umixovat z mnoha druhů zeleniny, podle vaší chuti a stavu zásob, jen je pro dostatečnou hustotu kaše potřeba ohlídat co nejnižší množství přidané vody. Mně často zbývají stonky stonky brokolice, samotné nechutnají zrovna skvěle, tak k nim přidávám zeleninu bohatou na karotenoidy.

Postup přípravy

  1. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na klínky a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Upečte při 200 °C doměkka, do 30 minut by měla být hotová.

  2. Stonky brokolice na jejich silné části oloupejte a celé je nakrájejte na kousky. Poté stonky brokolice uvařte v páře doměkka.

  3. Do mixéru vložte všechnu upečenou i v páře uvařenou zeleninu, přidejte máslo a sůl a vše rozmixujte na kaši. Podávejte ji teplou jako přílohu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte