Přílohovou kaši je možné umixovat z mnoha druhů zeleniny, podle vaší chuti a stavu zásob, jen je pro dostatečnou hustotu kaše potřeba ohlídat co nejnižší množství přidané vody. Mně často zbývají stonky stonky brokolice, samotné nechutnají zrovna skvěle, tak k nim přidávám zeleninu bohatou na karotenoidy.
- 45m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
stonky 300 g |
300 g |
60 g |
60 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Dýni zbavte semínek, nakrájejte na klínky a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Upečte při 200 °C doměkka, do 30 minut by měla být hotová.
-
Stonky brokolice na jejich silné části oloupejte a celé je nakrájejte na kousky. Poté stonky brokolice uvařte v páře doměkka.
-
Do mixéru vložte všechnu upečenou i v páře uvařenou zeleninu, přidejte máslo a sůl a vše rozmixujte na kaši. Podávejte ji teplou jako přílohu.
Makronutrienty
39%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 385 kJ | 850 kJ |
Kalorická hodnota | 91,9 kcal | 203 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,95 g
2,02 g |
13,2 g
4,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,595 SVJ | 1,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,55 g
4,61 g |
16,7 g
10,2 g |
Bílkoviny | 1,81 g | 3,99 g |
Sůl | 0,456 g | 1,01 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů