OPRAVDU DÝŇOVÝ KOLÁČ

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

OPRAVDU DÝŇOVÝ KOLÁČ

Někdy je fajn připomenout si to staré :-) A to platí i s recepty !!!

Dneska jsem v poličce s kořením narazila na zbytek Dýňového koření od Koření od Antonína a hned jsem si vzpomněla na tenhle dýňový koláč ! Mňam !

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme dýni. Zhruba 500g dýně hokaido oloupejte, nakrájejte na kousky a zhruba 20minut poduste v páře – použijte k tomu podložku, která se používá na ohřívání knedlíků. Dýni vložte do mísy a tyčovým mixerem dohladka rozmixujte.

  2. Sto gramů pyré smíchejte s 75g rozmixovaných ovesných vloček, 75g čirokové (nebo špaldové) mouky, 2 lžícemi kakaa a 2 lžícemi karobového sirupu (pokud nemáte, přidejte ještě lžíci kakaa a lžíci medu). Rukou uhněťte těsto, které vtlačte do olejem vymazané koláčové formy.

  3. Zbytek dýňového pyré smíchejte s 40g vanilkového pudinkového prášku, 40g panely (nebo třinového cukru) a 2 lžičkami dýňového koření (obsahuje skořici, zázvor, kardamom, hřebíček, nové koření, muškátový ořech), nebo pokud nemáte, tak postačí i jen skořice. Dobře promíchejte a natřete na těsto. Povrch posypte cca 40g nahrubo posekaných mandlí a 25g hořké čokolády. Pečte 40 minut na 200°C. Dobrou chuť.

  4. Koláč je opravdu lahodný a přijde vhod i těm, kteří se třeba snaží zhubnout - celý koláč má přibližně cca 4500 kJ.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte