
Většina příznivců LC/ low-carb - nízkosacharidového stravování holduje termixu. Je to velmi rychlý dezert, můžete ho mít v lednici několik dní a je tak stále kdykoli po ruce. A tak pro Vás máme jednu variantu. Za nás chuťově výborná, navíc díky složení - řeckému jogurtu a cottage sýru, má vysoký podíl bílkovin a zajímavou strukturu. Neobsahuje žádný cukr, lze jej použít jako fitness dezertík, či zařadit do bežného jídelníčku.
- 15m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 ml |
100 ml |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
180 g |
180 g |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Kakao rozmícháme v trošce smetany na kašičku. Do kastrůlku dáme vařit zbývající smetanu. Když se smetana začne vařit, odstavíme, zamícháme kakaovou kašičku a přidáme nalámanou čokoládu - necháme ji změknout a zašleháme metličkou. Vzniklý čokoládový krém necháme trochu zchladnout.
-
Nakonec vmícháme jogurt a cottage. Podáváme nejlépe vychlazené.
Makronutrienty
30%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 644 kJ | 1 150 kJ |
Kalorická hodnota | 154 kcal | 275 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,11 g
5,02 g |
14,5 g
8,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,811 SVJ | 1,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,75 g
5,57 g |
17,4 g
9,95 g |
Bílkoviny | 9,08 g | 16,2 g |
Sůl | 0,402 g | 0,719 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů