Včera večer jsme s Maruškou upekly super koláč (low carb, keto).Malá Maruška mi pomáhala mixovat a zdobit. Dnes ráno pochvalovala (nejen ona).
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 g |
2 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Poleva | |
50 g |
50 g |
90 g |
90 g |
Navrch | |
125 g |
125 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Troubu jsem zapnula na 150°C.
Bílky jsem oddělila od žloutků a z bílků jsem našlehala tuhý sníh. Žloutky jsem rozmixovala s lučinou a ostatními ingrediencemi na korpus. Následně jsem promíchala sníh se žloutkovou směsí dohromady.
-
Do kulaté formy s prstencovým snímatelným bokem jsem na dno vložila pečící papír, nasadila bok a papír zvenku odstřihla. Máslem jsem vytřela vnitřní stranu nasazeného boku i pečící papír a do formy nalila směs.
-
Peču 25 minut.
Následně rozpustím hořkou čokoládu a pomažu s ní teplý korpus. Dám do chladu ztuhnout.
Na ztuhlou, vychladlou čokoládu namažu zakysanou smetanu a dozdobím bobulemi, které dodají koláči sladkou chuť.
-
Nechám přes noc v lednici. Sundám snímatelný bok a nakrájím kráječem na pizzu na trojhránky.
Makronutrienty
38%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 961 kJ | 768 kJ |
Kalorická hodnota | 230 kcal | 184 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,2 g
6,37 g |
11,3 g
5,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,42 SVJ | 1,13 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,9 g
6,17 g |
13,5 g
4,93 g |
Bílkoviny | 6,64 g | 5,3 g |
Sůl | 0,657 g | 0,525 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů