OMELETY PLNĚNÉ ŠPENÁTEM

Danula

Sice jsem nabízela děckám klidně i sladkou variantu, ale když jde o špenát, neznají bratra a cpaly by se, že by jim lezl i ušima. Takže slaná varianta zvítězila na plné čáře...

OMELETY PLNĚNÉ ŠPENÁTEM

Suroviny pro 15 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka 400 g
sůl 1 lžička
vajíčka 4 kusy
mléko polotučné 1,5% tuku 600 ml
olej řepkový 100 ml
cibule 2 kusy
česnek stroužky 3 kusy
mražený špenát listový, řezaný 400 g
mléko polotučné 1,5% tuku 1 hrnek
olej řepkový 1 lžíce
sůl 1 lžička
Vegeta 1 lžička
polohrubá mouka 4 lžíce

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme se solí, mlékem a žloutky, důkladně promícháme a necháme asi 20 minut odstát. Pak pozvolna přimícháme sníh z bílků.

  2. Naběračkou odměřujeme těsto na lehce vymaštěnou pánev a smažíme z obou stran. Já vždy při nalévání těsta odstraním pánev ze zdroje tepla a těsto pozvolna rozprostřu po pánvi, je trochu "línější" než těsto na palačinky, takže se mu moc nechce se samo o sobě roztékat.

  3. Každou omelete ihned potřu špenátem a zaroluju. Z tohoto množství jsem udělala 15 kousků.

  4. Cibuli a česnek orestujeme na oleji, přilijeme mléko a přidáme zmrazený špenát. Hrnec přiklopíme pokličkou, ztlumíme plotnu a necháme špenát povolit. Pak po částech opatrně vmícháme mouku, aby se nám neutvořily hrudky, důkladně rozmícháme, osolíme a za občasného míchání povaříme, dokud nezhoustne natolik, že se nám začne lehce lepit na vařečku. Dle chuti dosolíme, můžeme přidat sušený česnek nebo špetku mletého chilli pro výraznější aroma a dochutíme Vegetou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů