Miluju tuto nízkosacharidovou a přitom tak dobrou a sytou snídani...oběd...večeří...:)...a samozřejmě doplním barevnou čerstvou zeleninou!
Děkujeme Malvíně Hudyové za bezva tip:)
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omelety | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Rošleháte dvě vejce. Nalijeme na pánev... ( dělám na másle) na mírném ohni, aby se omeleta ze spoda nepřipálila a přiklopím pokličkou.. omeletu neotáčím... když je omeleta i z vrchu hotova, vrstvím na jednu půlku omelety sýr... ( já použila Královský uzený)šunka...(šunka 96%) sýr... (každý si muže dát podle své chuti.. ) překlopím druhou půlkou omelety a nechám ještě pod pokličkou, aby se sýr roztekl...
Makronutrienty
4%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 794 kJ | 1 691 kJ |
Kalorická hodnota | 190 kcal | 404 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,38 g
0,375 g |
2,94 g
0,799 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,138 SVJ | 0,294 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,8 g
6,79 g |
27,3 g
14,5 g |
Bílkoviny | 16,9 g | 35,9 g |
Sůl | 0,535 g | 1,14 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů