Omeleta z volských ok s hráškem a parmezánem

Kateřina Gallinová

Rychlé, výživné, zdravé a sytivé jídlo … co víc dodat?

Omeleta z volských ok s hráškem a parmezánem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
hrášek čerstvý, luskový 40 g
vejce slepičí střední, m 6 kusů
parmezán 40 g
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Na plotýnce nechejte rozehřát pánev (používám pánev z uhlíkaté oceli, při správné péči se chová jako nepřilnavá - bez rizikových fluorovaných polymerů) a přidejte ghí.

  2. Do pánve s rozpuštěným ghí vsypejte kuličky hrášku a na ně vyklepněte vejce, snažte se neporušit žloutky.

  3. Vejce posolte a posypejte nastrouhaným parmezánem. Pánev zaklopte pokličkou. Jakmile bílky zpevní a žloutky jsou uvnitř ještě tekuté nebo rosolovité (chcete zachovat co nejvíc živin, tak raději ne žloutky suché, natvrdo), omeletu podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů