Omeleta z volských ok s hráškem a parmezánem
Rychlé, výživné, zdravé a sytivé jídlo … co víc dodat?
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
- Americké
- Evropská
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Snídaně
- Středomořská
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
hrášek čerstvý, luskový | 40 g |
vejce slepičí střední, m | 6 kusů |
parmezán | 40 g |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na plotýnce nechejte rozehřát pánev (používám pánev z uhlíkaté oceli, při správné péči se chová jako nepřilnavá - bez rizikových fluorovaných polymerů) a přidejte ghí.
-
Do pánve s rozpuštěným ghí vsypejte kuličky hrášku a na ně vyklepněte vejce, snažte se neporušit žloutky.
-
Vejce posolte a posypejte nastrouhaným parmezánem. Pánev zaklopte pokličkou. Jakmile bílky zpevní a žloutky jsou uvnitř ještě tekuté nebo rosolovité (chcete zachovat co nejvíc živin, tak raději ne žloutky suché, natvrdo), omeletu podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů