Rychlé, výživné, zdravé a sytivé jídlo … co víc dodat?
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 lžíce |
1 lžíce |
40 g |
40 g |
6 kusů |
6 kusů |
40 g |
40 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na plotýnce nechejte rozehřát pánev (používám pánev z uhlíkaté oceli, při správné péči se chová jako nepřilnavá - bez rizikových fluorovaných polymerů) a přidejte ghí.
-
Do pánve s rozpuštěným ghí vsypejte kuličky hrášku a na ně vyklepněte vejce, snažte se neporušit žloutky.
-
Vejce posolte a posypejte nastrouhaným parmezánem. Pánev zaklopte pokličkou. Jakmile bílky zpevní a žloutky jsou uvnitř ještě tekuté nebo rosolovité (chcete zachovat co nejvíc živin, tak raději ne žloutky suché, natvrdo), omeletu podávejte.
Makronutrienty
7%
47%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 769 kJ | 1 645 kJ |
Kalorická hodnota | 184 kcal | 393 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,06 g
0,773 g |
4,41 g
1,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,206 SVJ | 0,441 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
6,58 g |
28,5 g
14,1 g |
Bílkoviny | 13,6 g | 29 g |
Sůl | 1,13 g | 2,41 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů