
Skvělý způsob, jak využít zbylé bílky.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omeleta | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
2 plátky 30 g |
30 g |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 2 plátky 40 g |
40 g |
použila jsem baby špenát 1 hrst |
1 hrst |
Zelenina | |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
Ostatní | |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme bílky a pozvolna smažíme. Ke konci přidáme plátky sýru, který necháme rozpustit.
Přendáme na talíř, poklademe šunkou, rozprostřeme listy špenátu a stočíme.
Makronutrienty
13%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 394 kJ | 1 385 kJ |
Kalorická hodnota | 94,1 kcal | 331 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,22 g
0,741 g |
7,8 g
2,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,222 SVJ | 0,78 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,14 g
2,38 g |
18,1 g
8,38 g |
Bílkoviny | 9,79 g | 34,4 g |
Sůl | 0,796 g | 2,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů