Omeleta z bílků - LC
Nikdy by mě nenapadlo, že omeleta z bílků může být tak dobrá, dokud jsem neochutnala. :)
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 4 kusy |
máslo čerstvé | 1 lžička |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 40 g |
sýr madeland | 30 g |
sýr čedar, cheddar | 30 g |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřeju trochu másla a vyliju tam bílky. Tak, jak jsou, nemíchám je ani nekořením. Kdo chce, může osolit. Smažím velmi pomalu, pak na pánvi otočím (ono ani není nutno otáčet, ale já už jsem tak zvyklá) a pokladu sýrem. Tady mám dva plátky Cheddaru a dva plátky Madelandu 45%. Ale jindy dávám většinou jeden druh sýru. Nechám sýr rozpustit, pak přendám na talíř. Pokladu šunkou a stočím. Tady mám 4 plátky šunky Zvonařky. K omeletě mám zeleninu zakápnutou avokádovým olejem a posypanou slunečnicovými semínky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů