Nikdy by mě nenapadlo, že omeleta z bílků může být tak dobrá, dokud jsem neochutnala. :)
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omeleta | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 40 g |
40 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřeju trochu másla a vyliju tam bílky. Tak, jak jsou, nemíchám je ani nekořením. Kdo chce, může osolit. Smažím velmi pomalu, pak na pánvi otočím (ono ani není nutno otáčet, ale já už jsem tak zvyklá) a pokladu sýrem. Tady mám dva plátky Cheddaru a dva plátky Madelandu 45%. Ale jindy dávám většinou jeden druh sýru.
Nechám sýr rozpustit, pak přendám na talíř. Pokladu šunkou a stočím. Tady mám 4 plátky šunky Zvonařky.
K omeletě mám zeleninu zakápnutou avokádovým olejem a posypanou slunečnicovými semínky.
Makronutrienty
2%
60%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 644 kJ | 1 487 kJ |
Kalorická hodnota | 154 kcal | 355 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,578 g
0,472 g |
1,34 g
1,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,058 SVJ | 0,134 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,78 g
5,8 g |
22,6 g
13,4 g |
Bílkoviny | 15,7 g | 36,2 g |
Sůl | 1,32 g | 3,05 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů