Tato nízkosacharidová (lowcarb) omeleta poslouží jako sytá snídaně, oběd či večeře. Zužitkujete co zrovna máte či potřebujete, hotovo za 7 minut.
- 7m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
5 kusů |
5 kusů |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Rozleháme si vidličkou vajíčka se strouhaným sýrem (já měla zbytek parmezánu, může být jakýkoliv ), přidáme najemno nasekanou petrželku a necháme chvíli odstát.
-
Mezitím si rozpálíme pánev, a na olivový olej vlijeme odstátou směs. Po asi 2 minutách dáme navrch, co chceme (šunka, rajče...), vypneme a přiklopíme poklicí.
-
Těsto krásně ztuhne, vše se propojí a máme hotovo.
Já jsem plánovala časný oběd, byla to snídaně a zasytila mě na 6 hodin:).
Makronutrienty
14%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 587 kJ | 1 833 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 438 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,21 g
0,543 g |
10 g
1,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,321 SVJ | 1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,1 g
3,29 g |
31,5 g
10,3 g |
Bílkoviny | 9,42 g | 29,4 g |
Sůl | 0,909 g | 2,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů