Omeleta se špenátem, špekem a dýní

Jídelní plán

Rychlý chutný recept na oběd nebo večeři, po kterém se budete za ušima olizovat : )

Omeleta se špenátem, špekem a dýní

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 40 g
sůl 1 špetka
kořenicí směs provensálské bylinky 0,5 lžičky
dýně Hokkaido 150 g
mražený špenát listový, řezaný 130 g
cibule 0,5 kusu
olej řepkový 10 g
vepřové sádlo 5 g
slanina anglická 30 g

Postup přípravy

  1. Na oleji (sádle) osmahneme cibulku a anglickou slaninu (uzený vepřový bok). Dáme pryč z pánve.

  2. Na pánev dáme mražený listový špenát a na drobné kostičky nakrájenou dýni. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud dýně nebude hezky měkká. Osolíme.

  3. Ke směsi nyní přidáme opraženou cibulku se slaninou, promícháme a přidáme smetanu. Výslednou směs na naplnění omelety dáme stranou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů