Omeleta se špenátem, špekem a dýní
Rychlý chutný recept na oběd nebo večeři, po kterém se budete za ušima olizovat : )
- 25m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 40 g |
sůl | 1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky | 0,5 lžičky |
dýně Hokkaido | 150 g |
mražený špenát listový, řezaný | 130 g |
cibule | 0,5 kusu |
olej řepkový | 10 g |
vepřové sádlo | 5 g |
slanina anglická | 30 g |
Postup přípravy
-
Na oleji (sádle) osmahneme cibulku a anglickou slaninu (uzený vepřový bok). Dáme pryč z pánve.
-
Na pánev dáme mražený listový špenát a na drobné kostičky nakrájenou dýni. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud dýně nebude hezky měkká. Osolíme.
-
Ke směsi nyní přidáme opraženou cibulku se slaninou, promícháme a přidáme smetanu. Výslednou směs na naplnění omelety dáme stranou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů