Rychlý chutný recept na oběd nebo večeři, po kterém se budete za ušima olizovat : )
- 25m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omeleta | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
40 g |
40 g |
1 špetka |
1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Náplň | |
150 g |
150 g |
mražený špenát listový, řezaný 130 g |
130 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
10 g |
10 g |
5 g |
5 g |
nejlépe domácí 30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Na oleji (sádle) osmahneme cibulku a anglickou slaninu (uzený vepřový bok). Dáme pryč z pánve.
-
Na pánev dáme mražený listový špenát a na drobné kostičky nakrájenou dýni. Lehce podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a necháme dusit, dokud dýně nebude hezky měkká. Osolíme.
-
Ke směsi nyní přidáme opraženou cibulku se slaninou, promícháme a přidáme smetanu. Výslednou směs na naplnění omelety dáme stranou.
Makronutrienty
19%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 569 kJ | 2 938 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 702 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,81 g
1,53 g |
19,7 g
7,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,381 SVJ | 1,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12 g
3,97 g |
62 g
20,5 g |
Bílkoviny | 4,39 g | 22,7 g |
Sůl | 0,403 g | 2,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů