
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
2 hrsti |
2 hrsti |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 20 g |
20 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 stroužek |
1 stroužek |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Rozehřejte pánev na střední teplotu a přidejte olivový olej, přidejte čerstvý špenát a nechte ho chvíli podusit. Jakmile se špenát rozdusí, přidejte prolisovaný česnek a ještě lehce zarestujte. Rozprostřete rovnoměrně po celé pánvi. Vejce rozšlehejte, opepřete a opatrně osolte (balkánský sýr je sám o sobě hodně slaný) a nalijte přes špenát.
Opečte z obou stran.
Podávejte se zeleninovou přílohou, ozdobenou nasekanou jarní cibulkou.
Tip: Pokud máte rádi, můžete přidat do směsi trochu mletého muškátového oříšku, šunky nebo podávat hotovou omeletu s trochou cottage.
Makronutrienty
8%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 610 kJ | 1 076 kJ |
Kalorická hodnota | 146 kcal | 257 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,95 g
0,343 g |
3,45 g
0,606 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,195 SVJ | 0,345 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,7 g
4,03 g |
18,8 g
7,11 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 18,3 g |
Sůl | 0,461 g | 0,815 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů