Omeleta s vajíčkovou pomazánkou

Oli

Další keto/lowcarb snídaně, která obsahuje to, co při adaptaci na tuk obsahovat má :) Jak na ketózu chytře na Instagramu Terezy Kubešové: www.instagram.com/keto.chytre

Omeleta s vajíčkovou pomazánkou

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
vajíčka 2 kusy
olivový olej 5 ml
vajíčka 3 kusy
avokádo 20 g
cibule 10 g
nakládané kyselé okurky 10 g
majonéza 20 ml
hořčice plnotučná 10 mg
máslo čerstvé 20 g
sůl 1 špetka
směs listových salátů 100 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžičky
olivový olej panenský 15 ml
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
ořechy vlašské 10 g

Postup přípravy

  1. Ze dvou vajec udělám na 5ml oliváče omeletku. 3 vejce uvařím na tvrdo a mezi tím si rozmačkám avokádo s máslem a majonézou. Do avo základu nastouhám vejce, osolím, opepřím, přidám cibuli a okurku na kostičky a zakápnu citrónovou šťávou. Pomazánku roztáhnu po omeletě, kterou jsem si mázla hořčicí a na salát nakapu citrónovou šťávou s olivovým olejem a vlašské ořechy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů