Omeleta s houbami a špenátem
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
máslo čerstvé | 5 g |
špenát, čerstvé listy | 1 hrst |
rajčata cherry | 3 kusy |
žampiony čerstvé | 50 g |
slanina anglická | 10 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si na másle orestujeme žampiony nakrájené na čtvrtky a slaninu. Slaninu pak odeberu na talíř mimo a vysuším ji papírovou utěrkou. Když žampiony povolí, tak je vařečkou hezky rozptrostřu na pánvi, ztlumím plamen na minimum a přiliju rozšlehaná vajíčka. Počkám až se spodek omelety trochu zatáhne a navrch hezky naskládám rajčata, špenát a slaninu. Osolím, opepřím a pánev přikryju pokličkou. Až se vajíčka zatáhnou i napovrchu, mám hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů