- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2 kusy |
2 kusy |
5 g |
5 g |
1 hrst |
1 hrst |
3 kusy |
3 kusy |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si na másle orestujeme žampiony nakrájené na čtvrtky a slaninu. Slaninu pak odeberu na talíř mimo a vysuším ji papírovou utěrkou.
Když žampiony povolí, tak je vařečkou hezky rozptrostřu na pánvi, ztlumím plamen na minimum a přiliju rozšlehaná vajíčka. Počkám až se spodek omelety trochu zatáhne a navrch hezky naskládám rajčata, špenát a slaninu. Osolím, opepřím a pánev přikryju pokličkou. Až se vajíčka zatáhnou i napovrchu, mám hotovo.
Makronutrienty
13%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 430 kJ | 1 096 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 262 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,25 g
0,28 g |
5,74 g
0,715 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,225 SVJ | 0,574 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,39 g
3,16 g |
18,8 g
8,07 g |
Bílkoviny | 7,23 g | 18,4 g |
Sůl | 5,53 g | 14,1 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů