
Sleduj a sdílej 😊😉➡️ @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 5m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omeleta | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 30 g |
30 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Na rozpuštěné máslo nalijeme rozkvedlaná vejce se solí a pepřem, naplníme a opékané dozlatova, poté přehneme. Posypeme ještě parmazánem.
-
Bagety (9ks) - recept už najdete pod mým profilem
✓ 200g balkánského sýra
✓ 4 vejce
✓ 1 deci smetany (12%)
✓ 6 lžic mandlové mouky
✓ 4 lžíce chia semínek
✓ 4 lžíce slunečnicových semínek
✓ 4 lžíce máku
✓ špetka prášku do pečiva
✓ kmín
Vše společně promixujeme, nalijeme do formiček a pečeme na 170 stupňů dozlatova.
Makronutrienty
13%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 526 kJ | 1 732 kJ |
Kalorická hodnota | 126 kcal | 414 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,63 g
0,298 g |
8,64 g
0,98 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,263 SVJ | 0,864 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,57 g
2,52 g |
28,2 g
8,28 g |
Bílkoviny | 9,47 g | 31,2 g |
Sůl | 0,733 g | 2,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů