Omáčka z červené čočky, ala Bolognese
"Červená omáčka" je jasný těstovinový hit. A je úplně jedno, jestli s masem, nebo bez.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čočka červená | 0,5 hrnku |
rajčatové pyré, passata | 1 hrnek |
mrkev | 2 kusy |
červená paprika | 1 kus |
cibule | 0,5 kusu |
česnek | 2 stroužky |
bazalka sušená drhnutá | 0,5 lžičky |
oregano, dobromysl sušená | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
olivový olej | 2 lžíce |
voda | 1,5 hrnků |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájejte na menší kousky, mrkev můžete nastrouhat. Cibulku a česnek nasekejte najemno. Na oleji osmahněte zeleninu - začněte cibulkou. Až začne zlátnout, přidejte česnek a společně trochu zarestujte. Poté přidejte papriku a mrkev. Zeleninu chvilku prožeňte po pánvi, aby restováním chytla lehce karamelizovanou chuť. Poté přidejte červenou čočku, passatu, sůl, koření a zalijte vodou. Přikryjte poklicí a pomalu probublávejte, dokud nebude čočka měkká. Dochuťte a můžete podávat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů