Omáčka z červené čočky, ala Bolognese

Jídelní plán

"Červená omáčka" je jasný těstovinový hit. A je úplně jedno, jestli s masem, nebo bez.

Omáčka z červené čočky, ala Bolognese

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
čočka červená 0,5 hrnku
rajčatové pyré, passata 1 hrnek
mrkev 2 kusy
červená paprika 1 kus
cibule 0,5 kusu
česnek 2 stroužky
bazalka sušená drhnutá 0,5 lžičky
oregano, dobromysl sušená 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,5 lžičky
olivový olej 2 lžíce
voda 1,5 hrnků

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, mrkev můžete nastrouhat. Cibulku a česnek nasekejte najemno. Na oleji osmahněte zeleninu - začněte cibulkou. Až začne zlátnout, přidejte česnek a společně trochu zarestujte. Poté přidejte papriku a mrkev. Zeleninu chvilku prožeňte po pánvi, aby restováním chytla lehce karamelizovanou chuť. Poté přidejte červenou čočku, passatu, sůl, koření a zalijte vodou. Přikryjte poklicí a pomalu probublávejte, dokud nebude čočka měkká. Dochuťte a můžete podávat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů