Omáčka Ouckle bens

Jana M

Výborná, lehce pikantní omáčka z přebytků letní zeleniny.

Omáčka Ouckle bens

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
rajčata 1 kg
červená paprika 8 kusů
česnek 8 stroužků
cibule 3 kusy
cukr krystal 3 lžíce
kořenicí směs kari, jemné 1 lžíce
sůl 1 lžíce
ocet kvasný lihový 100 ml
olej 100 ml
fazole bílé 250 g
cuketa 1 kus

Postup přípravy

  1. Předem si namočíme fazole. Zatímco krájíme zeleninu, dáme fazole vařit. V receptu jsou bílé, ale můžete použít jakékoliv. Já jsem tentokrát dala směs bílých a černých.

  2. Zelenina se nakrájí na kousky o velikosti cca 1cm. Přidáme uvařené fazole. Veškeré suroviny dáme do hrnce a dusíme 1 hodinu.

  3. Plníme do sklenic a sterilizujeme při 80°C 20 minut. Z jedné dávky vyjde osm středních skleniček, což je asi 16 pěkných porcí:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů