Omáčka Ouckle bens
Výborná, lehce pikantní omáčka z přebytků letní zeleniny.
- 2h:30m
- 16 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 1 kg |
červená paprika | 8 kusů |
česnek | 8 stroužků |
cibule | 3 kusy |
cukr krystal | 3 lžíce |
kořenicí směs kari, jemné | 1 lžíce |
sůl | 1 lžíce |
ocet kvasný lihový | 100 ml |
olej | 100 ml |
fazole bílé | 250 g |
cuketa | 1 kus |
Postup přípravy
-
Předem si namočíme fazole. Zatímco krájíme zeleninu, dáme fazole vařit. V receptu jsou bílé, ale můžete použít jakékoliv. Já jsem tentokrát dala směs bílých a černých.
-
Zelenina se nakrájí na kousky o velikosti cca 1cm. Přidáme uvařené fazole. Veškeré suroviny dáme do hrnce a dusíme 1 hodinu.
-
Plníme do sklenic a sterilizujeme při 80°C 20 minut. Z jedné dávky vyjde osm středních skleniček, což je asi 16 pěkných porcí:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů