Olivové paté
Jednoduchá a rychlá pomazánka, ideální na chlebíčky či jednohubky pro všechny milovníky oliv. Známé též jako olivová tapenáda.
- 10m
- 4 porce
- středně obtížné
- Bez tepelné úpravy
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Paleo
- Pomazánky
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
olivy černé | 200 g |
česnek stroužky | 1 kus |
bazalka čerstvá | 1 snítka |
Postup přípravy
-
Olivy, na tenké plátky nakrájený česnek a čerstvou bazalku vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Máte-li šnekový odšťavňovač, určitě ho použijte (výslednou tuhou a tekutou část pak jednoduše smícháte).
-
Tato směs se hodí jak na opečený chléb, tak na jednohubky a chlebíčky (ozdobené vlašskými ořechy, cherry rajčetem, bazalkou, petrželí apod.). Do směsi lze pro zpestření zamixovat i mandle či jiné ořechy.
-
Doporučujeme hotovou pomazánku skladovat v uzavřené sklenici - v lednici tak vydrží cca týden (dle úrovně hygieny skladování).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů