Olivové paté

Soucitně.cz

Olivové paté

Jednoduchá a rychlá pomazánka, ideální na chlebíčky či jednohubky pro všechny milovníky oliv.

Známé též jako olivová tapenáda.

Postup přípravy

  1. Olivy, na tenké plátky nakrájený česnek a čerstvou bazalku vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Máte-li šnekový odšťavňovač, určitě ho použijte (výslednou tuhou a tekutou část pak jednoduše smícháte).

  2. Tato směs se hodí jak na opečený chléb, tak na jednohubky a chlebíčky (ozdobené vlašskými ořechy, cherry rajčetem, bazalkou, petrželí apod.). Do směsi lze pro zpestření zamixovat i mandle či jiné ořechy.

  3. Doporučujeme hotovou pomazánku skladovat v uzavřené sklenici - v lednici tak vydrží cca týden (dle úrovně hygieny skladování).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte