- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Fenykl a okurku nasekáme na malé kousky ve food procesoru. Přidáme drhnutý tymián. Osolíme, opepříme, přidálme citronovou šťávu, olivový olej a slunečnicová semínka. Promícháme a můžeme podávat.
Pro svěží letní salát můžeme zaměnit tymián mátovými lístky.
Makronutrienty
48%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 291 kJ | 805 kJ |
Kalorická hodnota | 69,5 kcal | 192 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,02 g
2,44 g |
16,6 g
6,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,602 SVJ | 1,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,96 g
0,641 g |
13,7 g
1,77 g |
Bílkoviny | 1,68 g | 4,65 g |
Sůl | 0,581 g | 1,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů