Okurkový salát s fenyklem
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
fenykl čerstvý, bulva | 200 g |
okurka | 1 kus |
slunečnicová semínka | 2 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 2 špetky |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Fenykl a okurku nasekáme na malé kousky ve food procesoru. Přidáme drhnutý tymián. Osolíme, opepříme, přidálme citronovou šťávu, olivový olej a slunečnicová semínka. Promícháme a můžeme podávat. Pro svěží letní salát můžeme zaměnit tymián mátovými lístky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů