OKOUN NILSKÝ - nízkosacharidový
Ryb k low carb (LC) obědu/večeři není nikdy dost. Je to rychlé, zdravé a když koupíte v akci za 24,-/100g jako já, máte parádní oběd za 55,-Kč s veškerou oblohou.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
Okoun nilský filet | 400 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
kmín drcený | 1 lžička |
cuketa | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
ledový salát | 0,25 kusu |
zakysaná smetana | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
rajčata | 1 kus |
Postup přípravy
-
Na ghí si z obou stran orestujeme osolené a oknínované filety okouna.
-
Mezitím si připravíme ledový salát, smícháme se zakysanou smetanou, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
Z cukety nakrájíme škrabkou cudle, které krátce orestujeme na výpeku z ryby. Osolíme.
-
Vše si narovnáme na talíře a honem se do jídla pustíme, neboť už i oči by jedly...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů