- 1h:15m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
120 g |
120 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
125 g |
125 g |
1 kus |
1 kus |
Náplň | |
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Mouku promícháme s práškem do pečiva a oběma druhy cukru.. Přidáme vejce, na kostky nakrájené tuhé máslo a vše rychle zpracujeme. Necháme v lednici ztuhnout cca 30 minut.
-
Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, přidáme vejce, citrónovou kůru a promícháme.
-
Ztuhlé těsto rozdělíme na dva díly a z jednoho vypracujeme obdélník o stranách 25 x 30 cm.
Těsto přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem . Povrch potřeme tvarohovou náplní a uhladíme.
-
Druhou část těsta také vyválíme na pečícím papíru a rádýlkem nakrájíme širší proužky na mřížku. Krájíme je i s papírem, aby se lépe přenášely. Na tvaroh proužky pokládáme vždy papírem nahoru a papír hned sejmeme. Uděláme řídkou mřížku . Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 25 minut.
-
Těsně před dopečením plech vyjmeme a do rohu každého okénka položíme směs ovoce. Dámě opět do trouby a ještě pár minut dopečeme. Vychladlý moučník nakrájíme na řezy a
pocukrujeme.
Makronutrienty
56%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 033 kJ | 687 kJ |
Kalorická hodnota | 247 kcal | 164 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,2 g
12,3 g |
17,4 g
8,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,62 SVJ | 1,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
7,26 g |
8,81 g
4,82 g |
Bílkoviny | 7,07 g | 4,7 g |
Sůl | 0,131 g | 0,087 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů