Odlehčený bramborový salát
Dostali jsme na salát chuť :)
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Mražení a chlazení
- Obědy a večeře
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Saláty
- Vánoce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory vařené ve slupce | 600 g |
mrkev | 1 kus |
petržel kořenová | 1 kus |
celer | 0,5 kusu |
vajíčka | 4 kusy |
cibule | 1 kus |
nakládané kyselé okurky | 100 g |
hořčice plnotučná | 60 g |
bílý jogurt | 120 g |
majonéza | 100 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Brambory, mrkev, celer, petržel a vejce uvaříme. Brambory vaříme ve slupce. Vše necháme vychladnout.
-
Brambory, zeleninu a vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a okurky nadrobno. Přidáme hořčici, jogurt a majonézu. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme. Dáme odležet do chladu.
-
Poznámka: Kdo chce, může majonézu úplně vynechat a nahradit pouze jogurtem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů