Odlehčené pracny
Hřebíčkem provoněné pracny neboli medvědí tlapky. Když jsem hledala tradiční recept, překvapilo mě, kolik tuku a cukru se do nich dává. A tak jsem si ho upravila po svém. Jsou krásně křehoučké díky kokosovému oleji a pohanková mouka ještě více dokreslí oříškovou chuť.
- 1h
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandle mleté | 80 g |
mouka pohanková hladká | 50 g |
hladká mouka špaldová | 50 g |
kokosový olej | 70 ml |
med včelí | 2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku | 1 lžíce |
kořenicí směs perníkové koření | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience zpracujeme v těsto a necháme v lednici odležet. Pak jím naplníme formičky a pečeme asi 10-15 minut. Formičky není třeba vymazávat, díky kokosovému oleji jdou krásně vyklopit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů