Odlehčené pracny

Deník jídla

Hřebíčkem provoněné pracny neboli medvědí tlapky. Když jsem hledala tradiční recept, překvapilo mě, kolik tuku a cukru se do nich dává. A tak jsem si ho upravila po svém. Jsou krásně křehoučké díky kokosovému oleji a pohanková mouka ještě více dokreslí oříškovou chuť.

Odlehčené pracny

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
mandle mleté 80 g
mouka pohanková hladká 50 g
hladká mouka špaldová 50 g
kokosový olej 70 ml
med včelí 2 lžíce
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 1 lžíce
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience zpracujeme v těsto a necháme v lednici odležet. Pak jím naplníme formičky a pečeme asi 10-15 minut. Formičky není třeba vymazávat, díky kokosovému oleji jdou krásně vyklopit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů