Hřebíčkem provoněné pracny neboli medvědí tlapky. Když jsem hledala tradiční recept, překvapilo mě, kolik tuku a cukru se do nich dává. A tak jsem si ho upravila po svém. Jsou krásně křehoučké díky kokosovému oleji a pohanková mouka ještě více dokreslí oříškovou chuť.
- 1h
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
80 g |
80 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
70 ml |
70 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
kořenicí směs perníkové koření 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience zpracujeme v těsto a necháme v lednici odležet. Pak jím naplníme formičky a pečeme asi 10-15 minut. Formičky není třeba vymazávat, díky kokosovému oleji jdou krásně vyklopit.
Makronutrienty
46%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 165 kJ | 246 kJ |
Kalorická hodnota | 518 kcal | 58,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
40,5 g
1,87 g |
4,61 g
0,213 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,05 SVJ | 0,461 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
37,7 g
21,7 g |
4,29 g
2,47 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 1,15 g |
Sůl | 0,042 g | 0,005 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů