Odlehčená frittata – bez lepku, též lze i bezlaktózy

Radka

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Odlehčená frittata – bez lepku, též lze i bezlaktózy

Chcete recept na uzasnou odlehcenou frittatu? Skvela snidane, idealni brunch, skvostna vecere....bez lepku a laktozy.

Tato forma odlehčené vaječné omelety Vás určitě dostane. Plná bílkovin, zeleniny, na povrchu křupavá a zlatá, uvnitř vláčná. Podávat můžete beze studu k snídani, v době oběda a s lehkým zeleným salátem klidně i k večeři.

Tak moc je dobrá!

Postup přípravy

  1. Zeleninu omyjeme – brokolici rozebereme na drobné růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm plátky, červenou papriku na drobné kousky.

    V misce smícháme jogurt, vejce, Cottage sýry, polovinu strouhaného sýra, koření a sůl.

  2. Na lžíci oleje osmažíme cibuli a na kostičky, šunku a papriku. Necháme vychladnout.

  3. Brokolici a brambory uvaříme v osolené vodě se špetkou kmínu do polo měkka, cca 10 minut. Poté přelijeme ledovou vodou – aby brokolice neztratila barvu. Necháme vychladnout.

  4. Na dno mísy 28 cm rozvrstvíme plátky brambor a brokolici, navrstvíme šunku s paprikou a cibulí – přelijeme prošlehanou směsí vajec se sýra a kořením. Lehce sklepeme, aby se vše promíchalo. Na vrch rozprostřeme druhou polovinu strouhaného sýra.

  5. Pečeme na statické teplo při teplotě 230°C do zlaté barvy. Cca 10-15 minut. Servírujeme teplé, vlažné i studené.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte