OBRÁCENÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ SE ZAKYSANKOU

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

OBRÁCENÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ SE ZAKYSANKOU

Postup přípravy

  1. Švestky vyskládat na pečícím papírem vystlaný menší hluboký plech (32x22cm) řezem nahoru, posypat cukrem a vložit na 15 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů.

  2. Poté posypat dětskou krupičkou, zalít světlým těstem, poté nalít tmavé těsto a péct 20 minut na 180 stupňů.

  3. Vychladlé obrátit (já vyklopila do stejně velkého hlubokého plechu), potřít oslazenou zakysanou smetanou (použila jsem 3 kelímky zakysanky a 3 balíčky vanilkového cukru), posypat strouhanou čokoládou a nechat v lednici zatuhnout.

  4. Těsto: Žloutky vyšlehat do husté pěny, přišlehat olej a poté vmíchat mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Rozdělit na dvě poloviny a jednu obarvit kakaem, rozmíchaným ve dvou lžících teplé vody. Na švestky nalít nejdříve světlé a pak i tmavé těsto.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte