OBRÁCENÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ SE ZAKYSANKOU

Danula

OBRÁCENÝ ŠVESTKOVÝ KOLÁČ SE ZAKYSANKOU

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
švestky 700 g
cukr krupice 3 lžíce
jemná krupice, dětská krupička 3 lžíce
vajíčka 4 kusy
cukr krystal 10 lžic
olej řepkový 5 lžic
mléko polotučné 1,5% tuku 150 ml
polohrubá mouka pšeničná 20 lžic
kypřící prášek do pečiva 1 kus
sůl 1 špetka
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
zakysaná smetana 3 kusy
cukr vanilkový 3 kusy
čokoláda hořká 50 g

Postup přípravy

  1. Švestky vyskládat na pečícím papírem vystlaný menší hluboký plech (32x22cm) řezem nahoru, posypat cukrem a vložit na 15 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů.

  2. Poté posypat dětskou krupičkou, zalít světlým těstem, poté nalít tmavé těsto a péct 20 minut na 180 stupňů.

  3. Vychladlé obrátit (já vyklopila do stejně velkého hlubokého plechu), potřít oslazenou zakysanou smetanou (použila jsem 3 kelímky zakysanky a 3 balíčky vanilkového cukru), posypat strouhanou čokoládou a nechat v lednici zatuhnout.

  4. Těsto: Žloutky vyšlehat do husté pěny, přišlehat olej a poté vmíchat mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Rozdělit na dvě poloviny a jednu obarvit kakaem, rozmíchaným ve dvou lžících teplé vody. Na švestky nalít nejdříve světlé a pak i tmavé těsto.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů